Escola canta

 

Logo Escolarts

 

És un projecte de caràcter musical i escènic que pretén donar suport als Plans de Normalització Lingüística (PNL) de cada escola. És, per consegüent, una iniciativa pensada per a potenciar l’ús social del valencià com a eina de convivència mitjançant la interpretació i representació d’una cantata, una obra musical i escènica creada a propòsit per al projecte educatiu.

L’escola canta permet, a més, posar en contacte l’alumnat i el professorat amb les bandes de música, entitats artístiques de gran rellevància en la vida cultural dels pobles i ciutats del territori
valencià.

L’escola canta és un dels quatre projectes englobats dintre d’Escolarts, impulsats per la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa en què conflueixen els objectius comunicatius i els de l’expressió artística.

El projecte va adreçat als centres d’Educació Primària (preferentment a l’alumnat de 4t, 5é i 6é) i als centres d’Educació Especial sostinguts amb fons públics de la Generalitat Valenciana.

  • Promoure l’ús del valencià i fomentar l’ensenyament musical entre l’alumnat, mitjançant la interpretació d’una obra musical i escènica.
  • Facilitar la creació de situacions comunicatives reals que activen l’ús de la llengua i la creativitat artística.
  • Promoure el coneixement del patrimoni musical valencià, així com el d’altres cultures, mitjançant la unió de la llengua i la música.
  • Promoure la col·laboració entre diferents entitats i administracions per a crear obres culturals de qualitat i poder mostrar-les i oferir-les a la societat.

 

 

· · ·  DOSSIER INFORMATIU DEL PROJECTE  · · · 

 

Martes, 02 Julio 2024 09:06